Mıhlama


4
Kişi


20
dakika


20
dakika


0
kalori

(Ortalama oy: 5.0 Toplam 10 oy) 5 1
Trabzon'da kuymak olarak bilinen ve Karadeniz sofralarından hiç eksik olmayan Mıhlama, gerçek Trabzon peyniri ve mısır unu ile yapılan ve sizi neredeyse Karadeniz'e götürebilecek kadar eşsiz bir lezzettir. Karadeniz'li olmayan çoğu insanın aklına mıhlama nasıl yapılır sorusu gelse ve yapımının zor olduğunu düşünse de doğru malzemeleri kullanarak ve doğru bir şekilde ilerleyerek evde bu lezzeti kolayca yapabileceğinizden eminiz. 

Daha Fazla >>

Malzeme Listesi

  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı ince çekilmiş mısır unu
  • 2 su bardağı su
  • 300 gr trabzon peyniri

Bu tarif 2083 kez görüntülendi.

Bunu Yaptım :)

Hiç vakit kaybetmeden sizin için hazırladığımız bu tarifi denediniz mi ? Şimdi hemen resmini çekip herkesle paylaşabilirsiniz :)

Hazırlanışı:

  1. Pişirme Önerisi Tarifi bakır sahanda yapmanızı öneriyoruz. Elinizde Trabzon peyniri yok ise kolot peyniri veya eriyebilen çeçil peyniri ile de yapabilirsiniz. Ayrıca su yerine süt kullanmanız da mıhlamanızın kıvamını daha da güzelleştirecektir.
  2. Püf Noktası Tereyağını eriterek üzerinde oluşan süt köpüklerini bir kaşık ile alabilir ve sade yağ olarak kullanabilirsiniz. Bu işlem mıhlamanızın lezzetine lezzet katar ve tereyağının tadını almanızı sağlar.
  3. Nasıl Yapılır?  Tereyağını tavanıza alın. Kısık ateşte fokurdayana kadar eritin. Yavaş yavaş 5 yemek kaşığı mısır ununu ekleyip, tahta bir kaşık ile karıştırarak kavurun. Mısır unu altın sarısı bir renk aldığında 2 bardak suyu ilave edin. Su kaynayıp mısır unu şiştikten sonra 300 gram Trabzon peynirini tel tel ayırarak ekleyin ve karıştırın. Ara ara karıştırarak, kısık ateşte tereyağı yüzeye çıkana kadar pişirin ve soğumadan servis edin.
  4. Servis Önerisi Mıhlamanızı sıcak sıcak ve pişirmiş olduğunuz bakır sahanda servis edin. Yanında sıcak çay, Trabzon ekmeği ve söğüş tabağı tercih edilir.
  5. Uyarı Mıhlamayı pişirdikten sonra bekletir ve sıcak servis etmezseniz tereyağı ile peynir donacaktır ve istediğiniz tadı ve sunumu alamazsınız.

Bunları Tattınız mı ?

Nasıl Buldunuz ?